Sarah is in de overgang. Met gerichte sport, gezonde voeding én humor gaat zij haar overgangsklachten te lijf.

Geen plek voor Sarah

Geen plek voor Sarah

Meer info?

De overgang van A tot Z

Het was een tijdje stil rond Sarah, en dat had een reden. Ik had namelijk grootse plannen.

Ik kreeg zoveel leuke, herkenbare, bemoedigende, eerlijke reacties op mijn blog en dat smaakte naar meer. Hoe geweldig zou het zijn om Sarah bij een groter publiek te introduceren? Een doelgroep van 1,6 miljoen vrouwen per jaar, wie zou daar niet voor willen gaan?

Tegen

Nou, dat viel dus tegen. Met reden (geen geld, geen plek, niets voor onze doelgroep) of zonder reden (Halloooo bent u daar nog?) maar steeds met hetzelfde resultaat: er is geen plek voor Sarah.

Slikken

Ik geef toe: dat was even slikken. Maar het is ook eigenlijk niks nieuws. En bovendien bracht mij weer terug bij de basis, bij de redenen waarom ik destijds met deze blog begon.

  1. Ik kwam in de overgang en wilde zelf weten hoe ik daar in hemelsnaam mee om moest gaan;
  2. Ik schrok van de toon van de info die ik vond en vond het hoog tijd om de overgang uit de taboesfeer te halen;
  3. Ik wilde de informatie die ik vond met zo veel mogelijk vrouwen delen.

Loopje

Mij heeft het in ieder geval veel goeds gebracht. Voorheen had ik het gevoel dat mijn lijf een loopje met me nam. Ik werd onverklaarbaar zwaarder, was soms opeens belachelijk moe of down, er doken ongewenste zwarte haren op zeer ongewenste plekken op, ik voelde me vreselijk opgefokt wanneer een menstruatie wekenlang op zich liet wachten: de eerste onvervalste tekenen van de overgang.

Trots

Ik ben er trots op dat ik niet ben gaan wanhopen (nou ja, even dan), maar actie heb ondernomen. Ik ben begonnen met krachttraining om mijn spieren op te bouwen en mijn gewicht onder controle te krijgen, ik heb een Mirena laten plaatsen om mijn heftige menstruaties te reguleren en ik heb soja een prominente plek op het menu gegeven.

Wondermiddel

Dit alles met wisselend resultaat. Het is geen wondermiddel, en ik ben er nog lang niet. De overgang is voor mij ook een overgang naar een andere leefstijl. Natuurlijk hoop ik het gevreesde uitdijen, verrimpelen en verdrogen te voorkomen. Maar het is minstens zo belangrijk om te weten dat je niet hoeft te wanhopen wanneer je om onverklaarbare reden down, hondsmoe of bloedchagrijnig bent. En dat sommige veranderingen gewoon oké zijn.

Voorbereid

Makkelijk? Nee, je moet het wel echt willen. Maar het voelt goed om te weten wat je kunt doen en wat je beter kunt laten om deze fase een beetje leuk door te komen. Wanneer je erop voorbereid bent, hoef je er helemaal niet zo’n enorm punt van te maken.

Inspirerend

Die informatie wil ik blijven delen. Gewoon in deze blog, op deze website. Dankzij deze blog heb ik bovendien een aantal leuke, actieve, inspirerende vrouwen ontmoet, die elk hun eigen kijk op de overgang en overgangsklachten hebben. Sarah gaat daarom door als vanouds. Of bijna als vanouds. Something old… something new…

sarahmagazine_wordtvervolgd_zwart

 

 

Print Friendly
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

1 reactie op Geen plek voor Sarah

  1. Mariet schreef:

    Leuk Jacq, we are all in this together

De overgang??? Neeee!