Sarah is in de overgang. Met gerichte sport, gezonde voeding én humor gaat zij haar overgangsklachten te lijf.

Bilfie

Bilfie

Meer info?

De overgang van A tot Z

Zeg, zakt jouw broek ook opeens af? En denk je misschien net als ik: goh, wat ben ik lekker afgevallen?

Kont en taille

Nou kan het best zijn dat dat bij jou wel het geval is, maar ik weet zeker dat het bij mij niet zo is. En ik weet inmiddels ook waarom. Je figuur verandert helaas tijdens de overgang. Je kont én je taille kunnen zomaar verdwijnen, waardoor die broek niks meer heeft om aan te blijven hangen. Ja, straks aan dat buikje misschien, dat langzaam maar zeker terrein wint.

Zwaartekracht

Het beste wat je kunt doen is afscheid nemen van je heupbroeken en andere broeken kopen. Hogetaillebroeken hangen hoger, daar waar nog wel tegengas aan de zwaartekracht wordt gegeven. En het daarna accepteren.

Squads

Ik probeer het te accepteren, heus, ik doe mijn best. Maar ik ben nog niet zover. Ik droom nog steeds dat de krachttraining mij een paar watermeloenronde billen oplevert. Laatst heb ik zelfs een bilfie gemaakt (inderdaad, een foto van het deel van mij waar ik normaal gesproken nauwelijks zicht op heb) en ik moest helaas concluderen dat de squads nog lang niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Plat en breed, dat is wat ik zie, met voldoende ruimte voor een paar ronde kadetten, dat dan weer wel.

Bilimplantaten

Ik zou bilimplantaten kunnen nemen. Die schijnen een hit te zijn in Zuid-Amerika. Zo’n ingreep kost gemiddeld 5 mille, maar ik bespaar ook een heleboel geld, want dan hoef ik al mijn favoriete spijkerbroeken niet te vervangen.

Verlangen

Ik heb het serieus gegoogeld. Bilimplantaten zijn er in verschillende vormen en volumes, passend bij ieder denkbaar figuur. Je kunt zelfs in een moeite door je lovehandles laten verwijderen! Dan word je dus echt wakker met een droomlijf. Of met je lijf van vroeger, wat je toen zo verfoeide, maar waar je nu zo naar terugverlangt.

Totaalruptuur

Oke, je kunt zes weken niet op je rug slapen, en het is een tijdje lastiger zitten dan na een totaalruptuur bij de bevalling, maar daarna kun je wel met prachtige ronde billen flaneren in een hippe strandtent.

Zelfvertrouwen

Ik geef me even schaamteloos over aan deze fantasie. Hoe heerlijk zou het zijn om voortaan zonder al die kansloze bilspieroefeningen, eiwitrijke dieten en shapewear te kunnen? Gewoon in een ultrakort shortje schieten, een roseetje inschenken en vol zelfvertrouwen op de buurtbarbecue de jonge buurtjes je rug toe te kunnen keren, in de wetenschap dat aan jouw kontje niet te tippen valt?

Verbouwing

Maar ja, het is waarschijnlijk net als bij iedere andere verbouwing. Begin je aan de ene klus, dat komt genadeloos het volgende mankement in beeld. Met alleen die billen ben je er niet. Ze moeten wel in het totaalplaatje passen. Voor je het weet zit je aan de botox, de fillers, de armlift, de kaaklijnverfijner en laat je je toch wat tanende menopauzale borsten bijvullen met je eigen vet.

Mooi oud

Zou ik zover willen gaan? Nee, daar kan ik volmondig en eerlijk nee op antwoorden. Dat is niet hoe ik mooi oud wil worden. Hoezeer ik soms ook baal van de aftakeling en van al dat groot onderhoud om die een beetje tegen te houden, dat is echt niet wat ik wil.

Krachttraining

Dus schud ik dapper de droom van me af, schiet in mijn sportkleren, pak mijn tas en ga maar weer naar de krachttraining. Heb ik toch mooi 5 mille bespaard.

sarahmagazine_wordtvervolgd_zwart

 

Print Friendly
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

4 reacties op Bilfie

 1. Cora schreef:

  Haha, geweldig ! Gelukkig zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Ik zorg gewoon dat ik een aantrekkelijke uitstraling heb zodat niemand naar mijn achterkantje kijkt.
  En aan die uitstraling kan ik wél wat doen.

 2. Natasja schreef:

  Haha idd herkenbaar… Denk ik dat ik afgevallen ben ben ik juist zwaarder geworden. Ik ben er vroeg bij denk ik ben nu 44 jaar..

 3. Lieneke schreef:

  Die taille verdwijnt ineens;in 3 jaren van 69 naar 79 cm en geen kilo zwaarder.
  Ik sta elke keer weer te kijken hoe een lichaam van model kan veranderen zonder gewichtstoe- of afname.

 4. Lieneke bijna 58 schreef:

  Dat de taille verdwijnt komt bij mij ineens keihard binnen; net zo zwaar als 5 jaar geleden maar de taille van 69 naar 79 cm gegaan.

Plaats een reactie

De overgang??? Neeee!