Sarah is in de overgang. Met gerichte sport, gezonde voeding én humor gaat zij haar overgangsklachten te lijf.

Grijs

<Glijmiddel  Haargroei

grijze poesWanneer je ouder wordt, verdwijnt langzaam maar zeker het pigment uit je haar.

Je haren worden eerst grijs, dan helemaal wit. Dit proces begint meestal rond je 40ste, maar het kan ook eerder of later plaatsvinden. Sommige mensen worden grijs geboren, anderen blijven tot op hoge leeftijd platinablond of donker. Het is een kwestie van (gelukkige) genen.

Grijze poes

Grijs worden beperkt zich niet alleen tot de haren op je hoofd. Ook borsthaar, okselhaar, wenkbrauwen en schaamhaar kunnen hun kleur verliezen.

Dieet

Er bestaan geen speciale dieten of voedingssupplementen om grijs worden tegen te gaan, een halt toe te roepen of terug te draaien. Er zijn in de loop der jaren wel vele middeltjes op de markt gebracht die beweren je je oorspronkelijke haarkleur terug te kunnen bezorgen, maar die werken echt niet. Een pilletje of poedertje dat je weer platinablond, vlammend rood of kastanjebruin maakt, zou wereldwijd gretig aftrek vinden, dus er wordt door de farmaceutische industrie wel met man en macht aan gewerkt.

Abonnement

Voor wie (nog) niet grijs door het leven wil gaan, zit er maar één ding op: kleuren. Zelf kleuren is goedkoper dan een verfbeurt bij de kapper, maar is wel vaak een hoop gedoe. Tegenwoordig kun je bij sommige kapsalons een haarabonnement afsluiten. Voor een vast bedrag per maand mag je dan net zo vaak langskomen als je wilt. Afhankelijk van de gewenste behandeling en de frequentie, kan dat al voor een paar tientjes per maand. Vraag ernaar bij je kapper!

 

Print Friendly
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone
De overgang??? Neeee!