Sarah is in de overgang. Met gerichte sport, gezonde voeding én humor gaat zij haar overgangsklachten te lijf.

Schijt aan Sarah

Schijt aan Sarah

Meer info?

De overgang van A tot Z

Ik had vroeger een vriendinnetje dat zeker wist dat je van een appel dikker wordt dan van een Koetjesreep, omdat een appel meer weegt.

Ik denk niet dat er op de hele wereld nog een vrouw van onze leeftijd te vinden is nu denkt: ja natuurlijk, hoezo? We hebben rond ons vijftigste allemaal gemiddeld een keer of tien een of ander dieet gevolgd, en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mij kun je midden in de nacht wakker maken met de vraag hoeveel calorieën er in een volkorenboterham of zak paprikachips zitten, en ik geef foutloos antwoord.

Weekend

Aan diëten doe ik allang niet meer. Het is allemaal een kwestie van balans en weten wat je valkuil is. Bij mij is het simpel: mijn discipline en doorzettingsvermogen zijn spoorloos verdwenen na de eerste slok prosecco. Door de week laat ik de wijn daarom staan. En het weekend begint op vrijdag, dat dan weer wel.

Sarahs Weekmenu

Met Sarahs Weekmenu kan ik mij moeiteloos gezond door de overgang heen eten. Ik snap dan ook eigenlijk niet waarom ik dat niet wat vaker doe.

Meeneemlunch

Want zeker nu het vakantie is, schiet het er nog wel eens bij in. Sta ik net even te laat op, waardoor ik wel nog net tijd heb voor een boterham uit het handje voor ik de deur uit ren naar mijn werk, maar niet voor een fatsoenlijke verse meeneemlunch.

Kroket

Vervolgens val ik, omdat het nou eenmaal zo’n dag is, voor twee bruine boterhammen met kroket in de kantine, app daarna het thuisfront of zij voor het avondeten willen zorgen omdat ik a. geen inspiratie heb en b. nog even iets af wil maken op kantoor en c. toch nog ga sporten vanavond dus later eet.

SAS-dag

En als ik dan na het hardlopen een groot bord Indisch opwarm en met een wijntje op de bank plof, kan ik niet anders dan concluderen dat Sarah haar eigen variant op de bekende SAS-dag heeft gehad. Maar soms heb ook ik gewoon even schijt aan Sarah.

Onverklaarbare pondjes

Ik zit er niet meer mee. Ik weet immers best hoe het moet, alleen ik kies er soms voor om het niet te doen. Hoe anders was dat vorig jaar, toen ik me echt overvallen voelde door onverklaarbare extra pondjes en vage overgangsklachten en geen flauw idee had wat ik verkeerd deed.

Isoflavonen

Omdat nou eenmaal niet elke dag er eentje is om in te lijsten – qua gezond, slank en goed tegen overgangsklachten dan – staan er sinds een paar weken wel een paar potjes in de keuken. Eentje met een goede mulitivitamine, eentje met visoliecapsules en eentje met een hoge concentratie isoflavonen. Baat het niet, dan schaadt het niet, en zo weet ik tenminste zeker dat ik echt alles binnenkrijg wat ik nodig heb.

Curry

Morgen neem ik wortels mee en pikante humus. Een koude spinazieomelet voor tussen de middag. En  ’s avonds maak ik een curry met kikkererwten, krieltjes en paprika. De fyto-oestrogenen vliegen de pan zowat uit! En na zo’n SAS-dag heb ik daar ook gewoon weer zin in.

sarahmagazine_wordtvervolgd_zwart

 

Ps: Ik lees net dat rode wijn ook isoflavonen bevat! Oké, nu niet meteen die hele fles merlot soldaat maken, want het kan ook opvliegers veroorzaken. Maar een glaasje op zijn tijd… of twee… heel goed voor alle Sarahs!

Print Friendly
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

1 reactie op Schijt aan Sarah

  1. Maud schreef:

    Hallo Sarah,
    Op een dieptepunt van pms jouw blog ontdekt en ipv van tranen van frustratie lopen er nu tranen van lachen en herkenning over mijn rimpelige wangen. Net 50 geworden en ineens hevig in de overgang (heb ik nu pas door). Heerlijk dat je schrijft over dingen die Zooooooo herkenbaar zijn. Gedeelde smart maakt dat ik kan lachen om mijn dieetpogingen die door zoonlief met een zucht ontvangen worden “mam, je houdt het twee dagen vol” en dat is inderdaad zo.
    Groetjes
    Maud

De overgang??? Neeee!