Sarah is in de overgang. Met gerichte sport, gezonde voeding én humor gaat zij haar overgangsklachten te lijf.

Man up!

Man up!

Meer info?

De overgang van A tot Z

Sommige vrouwen gaan naarmate ze ouder worden steeds meer op hun echtgenoten lijken. 

Is dat gewoon lekker praktisch? Is het liefde? Of is het misschien de overgang?

Zwarte haren

Het is helaas waar dat je overgang mannelijke kenmerken flink kan aanzetten. Je oestrogeen raakt op en daardoor krijgt het mannelijke hormoon testosteron, dat wij ook produceren, een steeds grotere invloed op ons lijf. Het gevolg is dat er opeens zwarte haren in je gezicht verschijnen waar je dat helemaal niet wilt. En wanneer je zwaarder wordt na je veertigste, dan nestelt dat vet zich niet meer lekker vrouwelijk op je achterste en op je heupen, maar net als bij mannen vooral rond je middel en op je buik.

Bierbuik

Ik vind een man met een bierbuik al niks, laat staan dat ik er zelf op zit te wachten.

Meedogenloos

Helaas volstaat het niet om de Ben & Jerry’s te laten staan. Wij vrouwen verliezen na ons veertigste namelijk ook nog eens 1% spiermassa per jaar. Daardoor verbrand je veel minder calorieën dan vroeger. Doe je niks geks, kom je toch meedogenloos aan.

Krachttraining

De oplossing ligt in krachttraining en normaal, gezond en niet te veel eten. Dat laatste klinkt simpel, en dat is het ook. Niet makkelijk, nee. Maar het is echt het enige dat op de lange termijn werkt. Zorg je ook nog voor extra fyto-oestrogenen, dan ben je helemaal goed bezig.

Sexy

Met krachttraining bouw je verloren spieren weer op, waardoor je er niet alleen strak en sexy uit gaat zien – oké, niet in drie weken, maar een paar maanden volhouden en je ziet echt resultaat – maar ook weer meer calorieën verbrandt.

Mannelijk

Maar net zo belangrijk is het om je mannelijke kant te koesteren. Pardon? We willen toch juist niet op een vent lijken? Nou, dat ligt eraan hoe je het bekijkt.

Putjes en streepjes

Zet vijf vrouwen bij elkaar en ze hebben allemaal wel wat te piepen. Er wordt geklaagd over waar we te veel hebben en waar juist te weinig, over putjes, streepjes en worstknieën en over grijs haar op plekken waar het lastig kleuren is.

Begripvol

We zijn lief en begripvol, luisteren en troosten, en vervolgens hijsen we onszelf in een loeistrakke onderbroek tot onder onze oksels om in afwachting van dat gewenste maatje minder vast in die skinny jeans te passen.

Uitdijend middel

Zet vijf mannen bij elkaar en ze hebben alle vijf wel wat te zeuren. Ze klagen over hoge werkdruk, dure benzine en teleurstellende voetbaluitslagen. En misschien ook kort over het uitdijende middel en de toenemende moeite die het kost om de rits van het kekke jekkie dicht te krijgen.

Biertje

Heel even maar. Want vervolgens klopt de man in kwestie liefdevol op zijn bierbuik, haast trots op het resultaat van deze jarenlange investering, en bestelt zonder enig schuldgevoel nog een biertje.

Minder druk

Mannen maken zich in de regel veel minder druk over de gevolgen van ouder worden dan vrouwen. Bij een man is grijs gewoon grijs en past een broek niet, dan neem je toch gewoon een maatje groter.

Mindset

Als we dan tijdens de overgang toch langzaam in een man veranderen, doe mij dan alsjeblieft allereerst vooral die mindset. En die wens ik jullie ook.

sarahmagazine_wordtvervolgd_zwart

Print Friendly
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

1 reactie op Man up!

  1. Ja, zo´n mindset is inderdaad een goeie. Vraag is alleen, hoe houden wij die mindset vol? De hormonenstorm komt toch eens in de zoveel tijd weer langs en dan gaan we ons toch weer irriteren en ellendig voelen 😉

De overgang??? Neeee!