Sarah is in de overgang. Met gerichte sport, gezonde voeding én humor gaat zij haar overgangsklachten te lijf.

B-B-Bootcamp

B-B-Bootcamp

Meer info?

De overgang van A tot Z

 

Dus… hoe blaas ik nieuw leven in mijn verwaarloosde spieren? 

En kan ik met sporten de vier kilo, die er de afgelopen jaren aan geslopen zijn, kwijtraken? Ondanks de overgang?

Zomerjurkje

Het is allemaal niet wereldschokkend, maar mijn lijf verandert en ik ben niet blij met de manier waarop. Mijn allerleukste zomerjurkje, vorig jaar gekocht, hangt dit jaar ongedragen in de kast, want hij blijft opeens ergens boven mijn taille steken.

Vetverbranding

Feit is, dat je tijdens de overgang steeds minder calorieën nodig hebt. Oestrogeen stimuleert je vetverbranding en doordat je tijdens de overgang minder oestrogeen produceert, gaat je vetverbranding omlaag. Wanneer je helemaal geen eitjes meer hebt, kan dat zelfs twintig procent minder zijn.

Koffie verkeerd

Een snelle rekensom: leverde je dagmenu voorheen zo’n tweeduizend calorieën op, dan moet je er tijdens de overgang vierhonderd schrappen. Dat is al gauw twee boterhammen met oude kaas en een koffie verkeerd minder.

Daphne Deckers

Wanneer je liever lekker eet dan dieet, is het zaak je vetverbranding omhoog te krijgen. Meer cardio helpt, maar krachttraining is beter. We kunnen er niet meer onderuit, meiden. Spieren gebruiken meer calorieën dan vet, én zorgen voor een strakker figuur. Maar Daphne Deckers doet tweehonderd sit ups en squats per dag; hoeveel meer bewijs heb je nodig?

Bootcamp

Helaas moet je die nieuw verworven spieren wel onderhouden om te voorkomen dat ze weer verdwijnen. Levenslang krachttraining? Ik moet er niet aan denken. Maar terwijl ik me geestelijk voorbereid op eindeloze saaie sessies binnen om mijn slappe bovenarmen en verdwijnende taille aan te pakken, ontdek ik op het programma van de sportschool bootcamp.

Buitenlucht

Krachttraining in de buitenlucht! Waar je ook nog eens veel meer calorieën mee verbruikt dan met een standaard workout! Tijdens een uurtje bootcamp verbrand je gemiddeld 700 calorieën, bij een gemiddelde krachttraining ongeveer de helft. Kassa!

Klimrekslingeren

Vol goede moed begin ik aan de trainingssessie. Boksen. Tijgeren. Ik voel me weer twintig! Dat ik dat niet meer ben, besef ik als ik een halfuur later mijn armen niet meer voel na het klimrekslingeren.

Bear crawl

En wanneer ik tijdens de bear crawl – op handen en voeten zo snel mogelijk een berg zand beklimmen – het zand dat mijn voorganger achteruit schopt uitspuug, weet ik het zeker. Ik zweer nog liever de rest van mijn leven chocola en rode wijn af, dan dat ik nog een keer vrijwillig deze marteling doorsta.

Strakker

De trainer kijkt me na afloop onderzoekend aan. Saar, is dit wel iets voor je? Nee, beken ik mismoedig. Ik vind het behoorlijk confronterend, maar hier voel ik me echt te oud voor. Toch wil ik het tij keren. Ik hoef er niet uit te zien als 21. Ik ben blij met 47. Maar een strakkere versie van mezelf zou leuk zijn.

Op maat

Na nog wat gemiep over kipfilets en zwembanden en hoe oneerlijk en de tand des tijds heb ik twee dingen gedaan. Allereerst heb ik een afspraak gemaakt voor krachttraining op maat. Dan maar saai. Maar minder extreem, en meer op dit overgangslijf geschreven.

Zwartkanten body

Vervolgens heb ik online een bloedmooie zwartkanten corrigerende body besteld. Aan de lange termijn wordt gewerkt, geloof me, ik ga ervoor. Maar deze kortetermijnoplossing is ook erg goed voor mijn humeur. Mijn bestelling werd zojuist bezorgd. Vanavond gaan we uit eten. En mijn jurkje past weer.

sarahmagazine_wordtvervolgd_zwart

Print Friendly
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 reacties op B-B-Bootcamp

 1. Tiny Beijeman schreef:

  Geweldig allemaal watvje schijft. heerlijke humor erin.
  Ik lees het met veel plezier.

 2. Renee van Zandvoort schreef:

  Sarah, Ik hou van je.
  Je bent mijn nieuwe ‘best friend” want ik herken mezelf.
  Jij schrijft wat ik liever niet hardop zeg.
  Dank je wel voor je humoristische openheid!

De overgang??? Neeee!