Sarah is in de overgang. Met gerichte sport, gezonde voeding én humor gaat zij haar overgangsklachten te lijf.

Lachen kleedt af

Lachen kleedt af

Meer info?

De overgang van A tot Z

 

Wat is de overeenkomst tussen T-shirts met een kapmouwtje, broeken met een lage taille en witte leggings?

Geen enkele vrouw van rond de 50 knapt ervan op. Je krijgt er plompe moekearmen, love handles en worstknieën van. En toch liggen ze bij velen van ons in de kast en staren ze ons verwijtend aan: je past me niet meer, hmhm?

Scherpe randjes

In zekere zin is deze verheffende wijsheid het resultaat van mijn stevige dip van twee weken geleden. Wat is er gebeurd? Allereerst kreeg ik zoveel lieve reacties, dat ik me alleen daardoor al een stuk beter voelde. En toen een opbeurende lunch met vriendinnen de scherpe randjes van mijn depressie haalde, wist ik dat het met de moodswings voorlopig ook wel meeviel.

Mindset

Maar ik realiseerde me wel dat er iets moet veranderen aan mijn mindset, hormonen of geen hormonen. Ik ben zo gefocust op het buiten de deur houden van veranderingen die de overgang voor me in petto heeft, op mezelf blijven, op fit worden, sterk en gespierd, dat ik de veranderingen die ik niet heb kunnen tegenhouden weiger te accepteren.

Dertienjarige meisjes

En hoewel het heerlijk was om even lekker onredelijk boos te zijn op de hele wereld en het heersende modebeeld (want afgestemd op godbetert dertienjarige meisjes) in het bijzonder, kreeg mijn positiviteit gelukkig weer de overhand. Ook wel fijn voor het thuisfront, dat op een gegeven moment ook niet veel meer wist te doen dan een doos tissues om de hoek van de deur gooien en maken dat ze wegkwamen.

Omarmen

Het is niet anders: je lijf verandert tijdens de overgang. Punt. Daar kun je behoorlijk onzeker van worden, of onwijs de pest over in hebben, maar misschien is het wel een goed idee om het te omarmen en er het beste van te maken…?

Lenteschoonmaak

En zo heb ik vandaag belangrijke eerste stappen gezet. Ik heb al (!) mijn kleding uit mijn kast getrokken en op mijn bed uitgestald en ben in het kader van de goede voornemens aan de meest rigoureuze en ja wel iets te vroege lenteschoonmaak ooit begonnen.

Roer om

Ik heb dit moment veel te lang uitgesteld. Veel te lang ben ik tegen beter weten in blijven dromen, hopen dat er een dag zou komen dat ik hier allemaal weer in zou passen. Nee, het roer gaat om. Vanaf nu is er in mijn kast alleen nog ruimte voor kleding die wat doet voor mij, en niet waar ik iets voor moet doen.

Knellende tailleband

Natuurlijk blijf ik ondertussen werken aan een sterk, gezond en strak lijf, daar voel ik me goed bij. Maar ik ga de strijd niet meer aan met kledingkeuzes uit een (ver) verleden.

Hakken

Dus weg met de lage broeken, de witte legging en de strak om de buik spannende jurkjes die meedogenloos ieder rolletje verraden. De fout aangeknipte mouwen en te korte rokjes met knellende tailleband. Lang leve de hoge taille, hoera voor de knielange rok, A-lijnjurkjes en soepel vallende tunieken. Een paar goeie hakken erbij. En niet te vergeten: een vette lach. Want wat je ook aantrekt, welk figuur je ook hebt en welke maat je ook draagt: lachen kleedt af.

sarahmagazine_wordtvervolgd_zwart

 

ps: Wist je dat de meeste vrouwen maar een kwart van de kleding in hun kast echt dragen? Wat een waste of space! Wil je wel opruimen, maar weet je niet hoe? Google ‘kast opruimen’ en je vindt allerlei inspirerende sites. Of doe het samen met een kritische zus/vriendin en organiseer een kledingruil na afloop. Voor de luxepopjes onder ons: heb je er budget voor (over,) huur dan een middagje een professionele kastopruimer in en laat je garderobe restylen. Ook te vinden via Google. 

 

Print Friendly
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 reacties op Lachen kleedt af

 1. Heb nog maar 1item gelezen en nu al ZOOOO herkenbaar! Ik vecht er nog tegen begrijp ik nu ! Ga de site helemaal uitpluizen …komt precies op het juiste moment voor mij ( er bestaat geen toeval..toch ?? )

 2. Agnes schreef:

  Hahahah heel herkenbaar! Ik zag vanochtend ook die heerlijke skinny jeans van Pepe waar ik een paar jaar geleden nog moeiteloos in gleed dat gaat nu echt niet meer en bovendien is die vetrol erboven ook niet echt ‘sexy’ te noemen, dus hup in de zak voor het leger des heils. Helaas pindakaas maar dat lijf van een paar jaar geleden gaat echt niet meer terugkomen. ACCEPTEREN!

 3. Margreeth schreef:

  Wow, Jacqueline ( ik vergeet nooit meer die C 🙂 )wat sla je de spijker toch steeds op de kop! Hilarisch en erg eerlijk, ja ook ik droom tegen beter weten in…..
  Complimenten voor je blog, you make me smile!

  Margreeth

De overgang??? Neeee!