Sarah is in de overgang. Met gerichte sport, gezonde voeding én humor gaat zij haar overgangsklachten te lijf.

Maxislip

Maxislip

Meer info?

De overgang van A tot Z

Vrouwen met een positieve levensinstelling hebben minder last van overgangsklachten.

Ik weet niet of de opvliegers en de moodswings me nu om de oren gaan vliegen, maar ik ben het nieuwe jaar niet zo positief begonnen. Eerlijk gezegd ben ik het helemaal zat.

Kilometers vreten

De soja, de krachttraining, het kilometers vreten en vooral het opgewekt en optimistisch blijven dat ik zo goed bezig ben en dat het heus wel een keer makkelijker wordt. Ik ben moe, mijn lijf doet overal zeer van de krachttraining en power pilates van afgelopen week en ik heb de hele dag honger.

Schuldig

Dus heb ik mezelf vanochtend met geweld losgebroken uit mijn nieuwe levensstijl en ontbeten met een grote koffie verkeerd en vier beschuitjes met dik pindakaas en hagelslag. En nu voel ik me opgeblazen en schuldig, en zoek ik me strontchagrijnig suf naar mijn motivatie, mijn doorzettingsvermogen en mijn humor. Vooral dat laatste zou helpen.

Broodje kroket

Want ondertussen mopper ik nog even lekker door. Waar is de tijd gebleven dat ik ’s middags achteloos een broodje kroket bestelde en de volgende dag gewoon nog in mijn spijkerbroek paste? Dat ik enthousiast ‘ja, doen we!’ riep wanneer de kinderen met onweerstaanbaar smekende snoetjes voorstelden om pizza te bestellen? Dat ik zonder schuldgevoel op vrijdagavond bij Twee voor Twaalf toastjes met brie en een roseetje nam? En dat de rimpels in mijn decolleté waarmee ik ’s ochtend wakker werd na het douchen al waren verdwenen?

Maxislip

Allemaal verleden tijd. En ik was verdorie in die tijd wel gewoon vijf kilo lichter dan nu en de kapper hoefde alleen te knippen, niet te knippen en te kleuren. Mijn ondergoed heette een slipje, geen maxislip, en of de taillehoogte nu low, midi of high was, het stond me allemaal.

Ouwe kop

En toen vond ik ook al dat er wel wat af kon en dat ik toch echt een ouwe kop begon te krijgen. O, had ik er maar meer van genoten, meer geflaneerd, meer been getoond en mijn haar wat vaker los gedragen.

Fluffy jas

Even schiet de gedachte door mijn hoofd dat ik misschien over tien jaar wens dat ik meer van deze leeftijd had genoten, maar ik ben te chagrijnig om dat idee te laten landen, laat staan er wat mee te doen. Vandaag past mijn zelfmedelijden mij als een te grote fluffy jas en ik wil me erin wentelen en verschansen.

Miezerig

Want het wordt natuurlijk allemaal alleen maar erger. Ik weet ook wel dat ik het er op deze manier niet beter op maak, maar ik ben er even klaar mee. Hoelang moet je dat sporten en gezond eten eigenlijk volhouden voor een beetje resultaat op deze leeftijd? Oké, die januarikilo’s zijn er bijna af, maar de rest is blijkbaar erg aan me gehecht. Doe mij een pondje, een miezerige vijf ons eraf, en mijn doorzettingsvermogen én mijn mondhoeken schieten omhoog.

Fluiten

Ik vind mezelf even enorm zielig en ik ga er ook gewoon aan toegeven. Er komt ook geen positieve wending in deze blog. Geen verrassend plot waarin ik opeens het licht weer zie en opgewekt fluitend mijn hardloopschoenen strik voor een rondje door het bos. Ik kan dat klotebos niet meer zien. Ik kan trouwens ook niet fluiten. Er worden vandaag geen endorfines aangemaakt en er staan geen fyto-oestrogenen op het menu. Morgen is er weer een dag.

sarahmagazine_wordtvervolgd_zwart

 

Print Friendly
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 reacties op Maxislip

  1. Machtelt schreef:

    Kop op, morgen is er weer een dag! x

  2. Heleen schreef:

    af en toe je overgeven aan zo’n sneue bui mag ook hoor. Het hoort erbij, en door zo’n dip echt te voelen, voel je je daarna juist super geweldig als hij weer over is. Want na regen komt toch altijd weer zonneschijn, en regen is soms ook goed 🙂

  3. JoJo schreef:

    Haha, gelukkig ben ik dus niet de enige die zich regelmatig zo voelt. Alhoewel ik, ooo wonder, de laatste dagen, afkloppen, me prima voel, niet opgeblazen, iets stralender weer dan normaal. Alleen mijn haar zit waardeloos…

De overgang??? Neeee!